Elverk till Ukraina 

20.12.2022

Lions Club Tidaholm har kunnat nått ut för att hjälpa en ukrainsk skola eller ett daghem genom att donera två personlig bärbar elgenerator till dem. Då är det säkert att de får el och lite värme under vintern. De senaste veckornas ryska bombningar har förstört mer än 50% av den ukrainska elektriska infrastrukturen och det verkar som att detta kommer att fortsätta. Våra portabla generatorer kan driva kylar, frysar, lampor och vissa alternativa värmesystem i de skolor och daghem som vi har lokaliserat.

Lions har redan många olika insamlingar genom Lions Clubs International Foundation och andra nationella Ukrainaprojekt. Tyvärr har detta behov just nu uppstått och vi är några lionklubbar i våra nordiska länder och Estland som snabbt vill snabbt agera på detta genom att genomföra det här projektet inför vintern.

Vi håller för närvarande på att samla in pengar till över 150 generatorer för skolor och dagis i Kiev, Ternihiv, Sumy och Tjerkasy. De är nu under ständiga attacker och har inget stabilt energisystem i sina städer.

Ett 60 tal elgeneratorer är redan levererade till Ukraina.

Dessa har tagits emot av Ukrainska Lionklubbar för utplacering på skolor och daghem.

Om Lions Clubs International: Lions Clubs International grundades 1917 och är världens största serviceklubborganisation med 1,4 miljoner medlemmar i cirka 47 000 klubbar i mer än 200 länder och geografiska områden runtom i världen. Vår uppgift är att göra det möjligt för de frivilliga att tillhandahålla hjälpinsatser i samhället, tillgodose humanitära behov samt främja fred och internationell förståelse genom Lions klubbar.